Vår Historia & Affärsidé

Grundaren Bengt Sånart var en sann entreprenör och redan som 13 åring distribuerade han morgontidningar innan skolan började. På eftermiddagarna hjälpte han traktens "drickakörare" att leverera läsk och öl till butiker och restauranger. Cykeln som användes finns kvar än idag i företaget, som en ledstjärna för hur saker och ting utvecklas med åren.
(Se bild nedan, Cykeln kallades för (TURE TURBO)

Som 16 åring blev han nyfiken på världen och mönstrade på en av TT Lines färjor och arbetade som sjöman. Hemkommen från sjön tog han värvning som körsnär i sin pappas företag i Tranås.
1971 köpte Bengt ett åkeri som hade transporter till Finland och Norge, efter nio år på dessa linjer fick Bengt upp ögonen som billots i Tyskland och flyttade dit. Billotsverksamheten ägde sedan rum i Europa, Asien och Mellanöstern. Under dessa år var många av länderna i krig, därför var det många hjälpsändningar, men också Ericssons teleutrustning till Saudiarabien.

1984 var Bengt på Svensk mark igen och billotsverksamheten pågick i Sverige och Finland. Under dessa år lades grunden till en av kärnverksamheterna i dagens företag, nämligen insamling av pall och renovering av dessa.

1989 startades Sånart Boxholm AB med i huvudsak transporter åt BT Svenska AB (Nuvarnade Toyota) Under tiden som transportör av truckar kom Bengt i kontakt med andra problem, nämligen att företag hade svårt att bli av med utjänta blybatterier. Entreprenör som han är undersöktes möjligheten att ta hand om kasserade blybatterier. 

2012 Bengt avled hösten 2012 efter en tids sjukdom, men företaget drivs idag vidare av Bengt´s fru Carina Sånart.
Idag finns tillstånd till att transportera och mellanlagra 
10 000 ton blybatterier inom företaget och logsitiknätet för upphämtning av batterier och farligt avfall sker idag över hela Sverige.

2018 Byter företaget ägare och idag drivs företaget vidare av Marcus Hubert och Hanna Sånart.

Vår affärsidé

Vår affärsidé är att ombesörja transporter av miljöfarligt avfall, lagring samt transport till godkända slutstationer. Vi gör det genom att erbjuda system för batteriinsamling och annat miljöfarligt avfall. Vi hanterar främst blybatterier, Truckskrot, skrotbatterier, lithiumbatterier eller som det kallas i folkmun bilbatterier. och andra batterier som idag är klassas som miljöfarligt avfall. idag samlas det in 99,9% av alla batterier som kommer ut på marknaden, skrotbatterier och blybatterier återvinns för att till största delen bli nya batterier till fordon. Det är inte bara blybatterier till bilar utan också som backup till it infrastruktur och andra anläggningar där det behövs reservkraft i form av blybatterier. Dessa klassas efter ett par år som skrotbatterier. och ska återvinnas för att bli nya batterier.

Blybatteri Transporter

Transport av battericontainer

Lastning av battericontainer

Transport av tompall

Container transporter

Schakt transporter

Truckflak

Våra lastbilar

Truckflak

Maskinflak 

Lagret

Transporter av skrot truckar

Hantering och transporter av Litiumbatterier

Lastväxlar transporter.

våran lastbil