Litiumbrand i hoverboard

Det första riktigt uppmärksammade branden i ett Litiumbatteri har det gåt att läsa om i tidningarna. I De flesta leksaker som tillverkas idag sitter det litiumbatterier. Det är inte leksakerna i sig som som fattar eld utan det är dåligt tillverkade litiumbatterier som monteras in, i detta fall en hoverboard. Denna bräda fattade eld under laddning då batterierna får jobba extra hårt med att ta emot ström som ska lagras. Att släcka ett litiumbatteri som har fattat eld går nästan bara genom kvävning, se till att inget syre tillförs brandhärden, Litiumbatterier är bra, men det medför vissa risker! Det är därför som tex. att man inte får transportera litiumbatterier löst i ett flygplan när du är ute och flyger.

Sånart Boxholm AB arbetar dagligen med utjänta Litiumbatterier som ska till återvinning!
Behöver du vägledningen, tips eller bli av med litiumbatterier tveka inte att kontakta oss!