Vilka batterisorter finns det i en hybridbil eller elfordon?

I ett elfordon eller hybridbil sitter ett flertal olika batterisorter, När de första elbilarna kom ut på marknaden bestod många av dessa med Nickelmetallhybrid batterier eller NiMH, som inte klassas som farligt avfall, dessa typ av batterier behöver inte heller köras som ADR. I takt med att nya miljöfordon kommer ut på marknaden är det litium jon batterier som är dominerande som energikälla. Det är dessa batterier som kräver särskild hantering i bortforslande och hanteringsmässigt. Är batteriet dessutom från ett skadat fordon är risken stor för brand och litiumbatteriet kräver en särsklid hantering.

Detta kan du få svar på genom att kontakta oss för att veta hur du ska gå tillväga hur du hanterar och gör en riskbedömning. Ring oss på Sånart Boxholm AB för en diskussion 0142-602 143